De KNVB heeft Louis van Gaal officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van het Nederlands voetbalelftal. De 69-jarige Van Gaal, die aan zijn derde ambtstermijn begint bij Oranje begint, blijft in principe tot en met het WK 2022.

Van Gaal wordt zo de opvolger van Frank de Boer, die na het teleurstellende EK van Nederland opstapte. Op 1 september staat hij in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Noorwegen meteen voor een belangrijke klus, want door de nederlaag tegen Turkije onder De Boer waren de Nederlanders na één speeldag al op achtervolgen aangewezen in hun poule.

Van Gaal begint zo aan zijn derde ambtstermijn bij Nederland. In zijn eerste periode, van 2000 tot 2002, slaagde hij er niet in om Oranje naar het WK 2002 te leiden. Bij zijn tweede passage, van 2012 tot 2014, ging het beter: Nederland werd op het WK 2014 in Brazilië derde nadat het in de kleine finale het gastland versloeg.

Advertentie