AZ zwaait Myron Boadu en Marco Bizot uit. De 20-jarige aanvaller verhuist naar AS Monaco, terwijl de 30-jarige doelman een transfer naar Stade Brest versierde.

Met Myron Boadu laat AZ een kind van het huis gaan. De eenmalige Nederlandse international sloot zich op zijn twaalfde aan bij de jeugdopleiding van AZ en maakte op de laatste speeldag van het seizoen 2017/18 zijn officiële debuut in het eerste elftal van de club. AZ ontvangt zeventien miljoen euro voor de aanvaller, die vorig seizoen goed was voor vijftien goals in de Eredivisie.

Marco Bizot verhuist dan weer naar Stade Brest. De 30-jarige doelman, die van 2014 tot 2017 bij KRC Genk speelde en daar niet altijd kon overtuigen, was in Alkmaar de onbetwiste nummer één in doel. Bij Brest komt hij met Jere Uronen een andere ex-Genk-speler tegen.

Advertentie