Thibo Baeten heeft een dik halfjaar na zijn aankomst bij N.E.C. alweer ander oorden opgezocht. De voormalige Club NXT-speler wordt voor één seizoen uitgeleend aan Torino FC. De Italiaanse eersteklasser bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Het gaat hard voor Thibo Baeten. De negentienjarige aanvaller speelde in de eerste helft van vorig seizoen nog voor Club NXT, waar hij bij de winterstop clubtopscorer was met zes goals – eerste achtervolger Ignace Van der Brempt had er op dat moment nog maar twee gescoord. In januari 2021 kondigde hij via Instagram zijn afscheid bij Club Brugge aan, en diezelfde maand nog tekende hij bij N.E.C., waar hij in tien competitiewedstrijden één keer scoorde.

Enkele maanden na de komst van Baeten promoveerde N.E.C. naar de Eredivisie. Aangezien technisch directeur Ted van Leeuwen aankondige dat de Eredivisie nog wat vroeg kwam voor Baeten, lijkt het dat Torino de Belgische jeugdinternational in eerste instantie voor de jeugdploegen heeft gehaald.

Advertentie