Anthony Sadin zet zijn carrière verder bij Excelsior Virton. De 32-jarige doelman, die voordien de kleuren van Union St-Gillis en RWDM droeg, gaat zo voor het eerst buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voetballen.

Sadin speelde de afgelopen vier seizoenen bij RWDM, maar vond vorig seizoen geen akkoord met de club over een nieuw contract. De Molenbekenaars wilden vanaf komend seizoen graag voltijds beschikken over de doelman, die zijn voetbalactiviteiten combineerde met een halftijdse job bij de gemeente van Sint-Gillis. Toen er geen akkoord gevonden werd over de financiële compensatie voor de eventuele loopbaanonderbreking, stokten de contractbesprekibgen. RWDM eindigde het seizoen met Jonathan De Bie in doel en haalde deze zomer Théo Defourny in huis.

Door voor Virton te kiezen, zal Sadin voor het eerst het shirt van een niet-Brusselse club dragen. Voor zijn passage bij RWDM droeg hij immers negen seizoenen het shirt van Union St-Gillis. Ook bij de jeugd speelde hij enkel bij Brusselse ploegen, namelijk bij Bon Air Sport (een club uit Anderlecht) en FC Brussels.

Advertentie