Steriele dominantie in een kansarme eerste helft waarin Montpellier via een eigen doelpunt en een treffer van Gaëtan Laborde op een gevleide 2-0-voorsprong kwam, gevolgd door een zeer dominante tweede periode met kansen én doelpunten. Het immer inconsistente l’OM deed zijn imago opnieuw alle eer aan, maar begint wel met een zege aan het seizoen. De slotfase van de partij werd even onderbroken toen de thuissupporters objecten op het veld gooiden en de scheidsrechter de tunnel in liep, tot onvrede van de spelers.

De aansluitingstreffer kwam er in minuut 68. Cengiz Under tikte het leer van dichtbij tegen de touwen, de kwieke Turk is zo de eerste Marseille-speler sinds Mario Balotelli in 2019 die raak treft bij zijn debuut. Nadien ging Marseille er via uitblinker Dimitri Payet op en over. Terwijl net buiten het Stade de la Mosson vuurwerk afgestoken werd, knalde de 34-jarige baltovenaar eerst een vrije trap binnen. Vijf minuutjes later dook hij resoluut de zestien binnen en zette hij de 2-3 dankzij zijn uitstekende traptechniek opvallend simpel op het bord.

De fans van Montpellier stelden de extra tijd en het laatste fluitsignaal nog even uit, maar uiteindelijk mocht Marseille de eerste driepunter toch op zijn conto schrijven. De Zuid-Franse club gaat met drie andere teams aan de leiding na één speelronde: PSG, Angers en Clermont Foot 63. Net als Under liet Clermont Foot een schitterend Ligue 1-debuut noteren, want het ging met 0-2 winnen bij Bordeaux.

Advertentie