AA Gent stuurt Anderson Niangbo voor een jaar terug naar Oostenrijk. De 21-jarige aanvaller, die anderhalf jaar geleden overkwam van Red Bull Salzburg, wordt voor één jaar uitgeleend aan Sturm Graz.

Niangbo kwam in januari 2020 voor vier miljoen euro over van Red Bull Salzburg, dat hem eerder al had uitgeleend aan FC Liefering en Wolfsberger AC. In anderhalf seizoen was de Ivoriaan goed voor vijf goals in 33 wedstrijden in alle competities.

Bij Sturm Graz, dat vorig seizoen derde werd in de Oostenrijkse Bundesliga en zich zo plaatste voor de Europa League, moet de nog altijd maar 21-jarige Niangbo komend seizoen wat meer ervaring opdoen. De club begon alvast niet slecht aan het nieuwe seizoen: met 6 op 9 staat het na drie speeldagen op een gedeelde plaats, op drie punten van de enige club die dit seizoen nog niet met de punten morste, namelijk… Red Bull Salzburg.

Advertentie