Beerschot VA heeft Lawrence Shankland eindelijk beet. De 26-jarige Schotse aanvaller komt over van Dundee United, waar hij in ruim twee seizoenen goed was voor veertig doelpunten. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen op het Kiel.

Shankland maakt zich op voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De Schot startte zijn seniorencarrière bij Queens’ Park, waar hij in het seizoen 2012/13 als zeventienjarige veertien keer scoorde in alle competities. Er volgde een transfer naar Aberdeen FC, dat hem uitleende aan Dunfermline Athletic, St. Mirren FC en Greenock Morton. In 2017 trok Ayr United hem definitief aan. Nadat hij in het seizoen 2018/19 topschutter werd van de Schotse tweede divisie, nam reeksgenoot Dundee United hem over. Shankland volgde zichzelf op als topschutter en hielp Dundee United zo aan de titel.

Vorig seizoen was Shankland, die in 2019 debuteerde als Schots international, in alle competities goed voor slechts negen goals. Dit seizoen zat hij na vijf wedstrijden al aan een derde van dat aantal, al dient wel gezegd dat Shankland die drie goals scoorde in de Scottish League Cup.

Advertentie