Excel Moeskroen heeft de komst van Frédéric Duplus (31) en Calvin Dekuyper (21) aangekondigd. De rechtsback en middenvelder speelden vorig seizoen voor respectievelijk OH Leuven en Cercle Brugge, waar hun contract op het einde van het seizoen afliep.

Met Frédéric Duplus haalt Excel Moeskroen iemand binnen met een pak ervaring in de Belgische tweede divisie, zowel in de 1B Pro League als in de vroegere Tweede klasse. Duplus, die in 2013 door Zulte Waregem naar ons land werd gehaald, speelde met White Star Brussel, Antwerp FC en OH Leuven in de Proximus League. Met die twee laatste clubs promoveerde hij bovendien naar de Jupiler Pro League. Duplus was begin vorig seizoen nog kapitein bij OHL, maar door blessureleed speelde de rechtsback vorig seizoen slechts zeven officiële wedstrijden voor de Leuvenaars.

Dekuyper speelde vorig seizoen dan weer bij Cercle Brugge. De geboren Oostendenaar maakte in oktober 2019 zijn profdebuut onder Bernd Storck en speelde sindsdien tien wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het contract van de 21-jarige middenvelder werd, in tegenstelling van andere Cercle-jongeren, niet verlengd.