Sefa Sport Herentals, VC Herentals, FC Ezaart Mol, FC Dessel Sport, Lyra TSV, Lierse SK. Van zijn 16e tot zijn 19e levensjaar bij Club Brugge. In 2018 naar Italië, Sampdoria was de bestemming, en daarna ging het snel. Hij presteerde zo goed dat Juventus na een half jaar al 4 miljoen euro op tafel legde om zich van zijn diensten te verzekeren. Nog een half seizoen werd hij verhuurd aan Sampdoria, daarna begon het verhaal bij de Oude Dame echt. Hij werd een sterkhouder bij het U23-team, als ploegmaat van Hamza Rafia, en viel vorig seizoen ook eens in bij de eerste ploeg. Ook tijdens deze voorbereiding mocht hij al opdraven bij de grote jongens. Dat is het verhaal van Daouda Peeters in een notendop. De jonge Belg geboren in Guinee is nu 22 jaar oud en heeft nood aan speelminuten op het hoogste niveau. Als complete nummer 6 is hij precies wat Mbaye Leye zoekt, en dus gaat hij op huurbasis en met een schappelijke aankoopoptie bij Standard aan de slag.

Sterk, atletisch, vrij groot, erg goede voeten, veel vista. Een goede stofzuiger met opbouwende kwaliteiten. En een groot Belgisch talent. Het is al langer duidelijk dat Standard inzet op eigen en uit het buitenland afkomstige talenten en de leentransfer van Daouda Peeters past volledig in dat kader. Peeters moet bij Standard het vuur aan de schenen van Gojko Cimirot leggen, al mag de Bosniër bij een goed bod nog weg. Als Peeters zijn kwaliteiten dit seizoen toont, zal Standard de aankoopoptie van naar verluidt €2.500.000 lichten en zit er volgend seizoen ongetwijfeld een vaste basisplaats in. Net als bij het dossier Moussa Sissako, die anderhalf jaar geleden aangetrokken werd om op termijn Zinho Vanheusden te vervangen, iets wat hij nu dus effectief doet, denken sportief directeur Benjamin Nicaise en co vooruit. Financiële problemen moet je counteren met goed sportief beleid en op dat vlak lijken de Rouches het goede pad te zijn ingeslagen.

Dat Axel Witsel het grote voorbeeld van Peeters is, blijkt uit onderstaande video en levert ongetwijfeld pluspunten op bij de supporters van Standard.

Advertentie