Serge Tabekou neemt (voorlopig) afscheid van de Belgische competitie. De 24-jarige flankaanvaller, die op een halfjaar na sinds 2015 in ons land speelde, wordt door Excel Moeskroen voor één seizoen verhuurd aan de Turkse tweedeklasser Manisa Büyüksehir Belediyespor. De club bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Tabekou maakte vorig seizoen de overstap van Union Sint-Gillis naar Excel Moeskroen, maar op Le Cannonier werd hij een paar weken geleden naar de B-kern verwezen. De vijfvoudige Kameroense international was vorig seizoen in dertig competitiewedstrijden goed voor vier goals, maar hoewel Moeskroen in elke wedstrijd waarin Tabekou scoorde minstens één punt pakte bleek dat niet genoeg om de degradatie te behoeden.

Tabekou werd destijds naar België gehaald door AA Gent, dat de Kameroener op het spoor kwam via de Franse chirurg Antoine Mboyo, een oude kennis van Georges Leekens. De Buffalo’s haalden hem in januari 2015 naar België, en na een tijdje bij de beloften liet Hein Vanhaezebrouck hem in het kampioenenseizoen debuteren tijdens een 5-0-zege tegen Westerlo. In zijn tweede wedstrijd voor Gent scoorde hij tegen Standard zijn eerste goal op Belgische bodem, waarop Gent-manager Michel Louwagie zijn zuurstofopnamevermogen “Champions League-niveau” noemde. Tabekou versierde in januari 2016 inderdaad een buitenlandse transfer, zij het op uitleenbasis naar… de Franse vierdeklasser CS Sedan. Na een uitleenbeurt aan OH Leuven in het seizoen 2016/17 liet Gent hem in 2017 vertrekken naar Union.

Advertentie