De twee nieuwkomers op het hoogste niveau, Union en Seraing, beginnen één ronde voor hun reeksgenoten aan het jaarlijks bekeravontuur. Ze komen er net als de tweedeklassers, op Lierse en Virton na weliswaar, bij in ronde vijf van het toernooi. De wedstrijden zullen worden ingepland in het laatste weekend van augustus.

Lierse Kempenzonen en Royal Excelsior Virton stroomden al in in de derde ronde. Lierse klopte THES Sport overtuigend met 2-6, Virton ging de boot in bij SK Londerzeel (1-0). De mannen van het Lisp komen woensdag pas in actie in de vierde ronde, ze ontvangen RFC Wetteren in eigen huis. Dan staat ook de partij tussen Lokeren-Temse en Ninove op het programma: de wedstrijd in Ninove viel letterlijk en figuurlijk in het water bij een 1-2-stand en wordt vanaf minuut één herspeeld in het stadion van de bezoekende club.

De eersteklassers in ronde 5

Union SG – FC Lebbeke
RFC Seraing – Lokeren-Temse/KVK Ninove

De tweedeklassers in ronde 5

RFC Luik – KVC Westerlo
KVK Wellen – Royal Excel Mouscron
Lyra-Lierse – KMSK Deinze
FCV Dender EH – Waasland-Beveren
Lierse Kempenzonen/RFC Wetteren – K Rupel Boom FC
URSL Visé – RWDM
Lommel SK – K Diegem Sport

De overige wedstrijden

CS Onhaye – SC Eendracht Aalst
Francs Borains – Hoogstraten VV
RAAL La Louvière – KSC Dikkelvenne
Royal Knokke FC – Racing Club Gent
SV Belisia – KFC Zwarte Leeuw
KVK Tienen – RAS Jodoigne
Winkel Sport – FC Mandel United

Op maandag 6 september vindt de loting plaats voor de eerste ronde met alle – tenzij Union of Seraing een blauwtje loopt – teams uit de Jupiler Pro League. Deze zesde ronde van het bekertoernooi, de 16e finales, wordt afgewerkt op dinsdag, woensdag en donderdag 26, 27 en 28 oktober.

Advertentie