Dag op dag vijf jaar geleden zag Door Fans Voor Fans het levenslicht. We gingen van start met het project als reactie op een groeiende vorm van een bepaalde soort journalistiek in de Belgische voetbalwereld, maar ook uit liefde voor het vak en voor de sport in de meest brede zin van het woord. Supportersbeleving maakt van een doodgewoon spelletje een uniek maatschappelijk gegeven, en precies van daaruit proberen we al vijf jaar op volkomen vrijwillige basis te werken. Gekoppeld aan een mission statement dat draait rond het motto kwaliteit boven kwantiteit, hebben we de voorbije jaren een plaats veroverd in het voetbalmedialandschap. Als een alternatief medium dat, in tegenstelling tot vele andere, wel volgens de normen, waarden en kwaliteitscriteria van de klassieke media wil opereren. Zijn we een grote speler op de nieuwsmarkt geworden? Nee. Hebben we impact gehad? Jazeker: er is bij het publiek de laatste jaren meer en meer bewustwording rond clickbait- en sensatiejournalistiek ontstaan en in deze context steken we graag een pluim op onze hoed.

Het basisidee van dit project luidt als volgt: een professioneel platform uitbouwen waarop echte supporters in de huid van clubwatcher kunnen treden en hun medesupporters informeren, entertainen en activeren. Een amalgaam van fansites op één centrale plek op het internet creëren, als was het een bruisende stad die ontsproot uit een geheel van afzonderlijke geïsoleerde dorpjes en gehuchten. Daar zijn we goed in geslaagd en is het niet bij gebleven. Naast onze informatieve artikels, waarmee we onze vinger dankzij de duidelijke titels op de pijnlijke clickbaitwonde leggen, is er de afgelopen vijf jaar een overvloed aan unieke content verschenen op onze website. Rake columns, interessante rubrieken, andere boeiende artikels, de kwaliteit van onze output door de jaren heen vervult ons met trots. Dat we daarnaast ook onze unieke positionering als supportersmedium hebben kunnen presenteren via onder meer enkele fan-onderzoeken, de populaire overzichten van toeschouwersaantallen, de sfeerblog en onze aanwezigheid tussen de andere supporters op sociale media, doet ons met een tevreden gevoel terugblikken op wat al geweest is.

Reeds vijf jaar tegen clickbait, tegen sensatie en voor fans. En het stopt hier niet. Door Fans Voor Fans gaat door. We zijn niet alleen trots op ons veroverde plekje in het journalistieke landschap, we ervaren ook de plicht om door te zetten. De vele jonge en minder jonge talenten die ons platform gebruikt hebben en nog gebruiken om hun vaardigheden aan te scherpen en ervaring op te bouwen, bewijzen net als de vele lezers dat DFVF een waardevolle entiteit is geworden.

Bedankt lezers, bedankt schrijvers!

Redacteur worden? Begeef u als de bliksem naar onze contactpagina!

Advertentie