FC Metz heeft de transfervrije Nicolas De Préville aangetrokken. De 30-jarige Franse aanvaller, die boekhoudkundig gezien een verleden heeft bij KV Oostende, ondertekende een contract voor drie seizoenen in het Stade Saint-Symphorien.

De Préville speelde de voorbije seizoenen bij Girondins de Bordeaux, waar hij in 126 wedstrijden zeventien keer scoorde en dertien assists uitdeelde. Voordien speelde hij onder andere bij FC Istres, Stade de Reims en Lille OSC.

KV Oostende betaalde in augustus 2016 4,5 miljoen euro voor De Préville, al werd de Fransman wel meteen uitgeleend aan Lille OSC, waar toenmalig KVO-voorzitter Marc Coucke toen minderheidsaandeelhouder was. Een boekhoudkundig trucje, dus. Een jaar later nam Lille OSC de Franse spits zoals verwacht over van KVO voor 4,5 miljoen euro… om hem meteen door te verkopen aan Girondins de Bordeaux voor 8 miljoen euro.

Advertentie