Dodi Lukebakio zal dit seizoen het shirt van VfL Wolfsburg dragen. Die Wölfe huren de 23-jarige Rode Duivel voor één seizoen van Hertha BSC. Daar komt hij met Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx drie landgenoten tegen.

Wolfsburg wordt de derde Duitse club van Lukebakio, die in het seizoen 2018/19 door Watford werd uitgeleend aan Fortuna Düsseldorf en na een goed seizoen voor zo’n twintig miljoen euro verkocht werd aan Hertha BSC. Daar was hij in 67 officiële wedstrijden goed voor zestien goals en dertien assists. Dit seizoen was hij in drie competitiewedstrijden al eenmaal trefzeker in de Bundesliga, uitgerekend tegen Wolfsburg.

Lukebakio wordt zo de vierde Belg in de selectie van VfL Wolfsburg. Met doelman Koen Casteels, verdediger Sebastiaan Bornauw en middenvelder Aster Vranckx had trainer Mark van Bommel al drie Belgen ter beschikking. Aanvoerder Casteels stond tijdens de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen in doel, Sebastiaan Bornauw zat driemaal op de bank, en Aster Vranckx werd afgelopen weekend tegen RB Leipzig voor het eerst in de selectie opgenomen. Na drie speeldagen heeft Wolfsburg als enige Bundesliga-club nog het maximum van de punten.

Advertentie