Zakaria El Ouahdi heeft zijn eerste profcontract bij RWDM ondertekend. De 19-jarige linkervleugelaanvaller ruilde dit jaar Rupel Boom voor de beloften van RWDM, maar maakte razendsnel de overstap naar het eerste elftal.

Het verhaal van El Ouahdi leest als een roman. De Wilrijkenaar leerde voetballen op straat in Hoboken en werd daar ontdekt door iemand van de Academie van Zulte Waregem. Enkele jaren later werd hij weggeplukt door een andere academie uit Engeland. Uiteindelijk keerde hij terug naar België, waar hij via de beloften van Berchem Sport bij Rupel Boom belandde. Daar stond hij bij zijn eerste officiële wedstrijd, een bekerwedstrijd tegen Olympia Wijgmaal, meteen aan het kanon. El Ouahdi mocht ook zijn debuut in Eerste nationale vieren, maar daarna gooide corona roet in het eten.

El Ouahdi verhuisde dan maar naar RWDM. In alle stilte, want de vleugelspits moest er eerst aansluiten bij de beloften. Dat veranderde echter snel: op de eerste competitiespeeldag mocht hij in de 70e minuut invallen tegen Excel Moeskroen, en ook in de competitiewedstrijden tegen KVC Westerlo en Excelsior Virton liet trainer Vincent Euvrard hem invallen. Als beloning voor zijn harde werk kreeg El Ouahdi nu zijn eerste profcontract in het Edmond Machtensstadion.

Advertentie