Na zijn grote doorbraak bij FC Porto maakte Radamel Falcao in 2011 de overstap naar Atlético Madrid. Twee seizoenen later kon hij terugblikken op een schitterende periode met maar liefst 70 doelpunten uit 91 wedstrijden en trok hij naar het razend ambitieuze AS Monaco. Daarna volgden niet altijd even succesvolle periodes bij Manchester United, Chelsea en Galatasaray. Twee weken geleden koos de iconische spits voor een verrassend nieuw avontuur in Spanje: hij tekende transfervrij bij de sympathieke promovendus Rayo Vallecano. Vandaag was het tijd voor zijn debuut en, jawel, ook voor zijn 53e treffer in 69 La Liga-wedstrijden.

Falcao begon niet in de basis tegen Getafe, maar zag zijn ploeg in de openingsfase van de partij wel een stap in de richting van een tweede thuisoverwinning op rij zetten via een doelpunt van Oscar Trejo vanop de stip. In minuut 71 was het tijd voor het grote debuut van de Colombiaan en begon het nog beter te lopen voor Rayo: Ismaila Ciss trof raak in de 78e minuut en amper drie minuten later tekende Falcao al voor zijn eerste doelpunt in loondienst van zijn nieuwe club. De overhoekse afwerking na een uitstekende doorsteekpass van Ciss was kurkdroog en deed de kijker terugdenken aan de glorieperiode van El Tigre aan de absolute top van het Europese en internationale voetbal.

Advertentie