Beerschot bengelt na negen speeldagen onderaan de stand met één schamel punt. Crisis op ’t Kiel, zij het dat ze niet de enige ploeg in Europa zijn met slechts één turfstreep achter hun naam. Sterker nog, er zijn ploegen die nog geen enkel punt bij elkaar wisten te sprokkelen, zowel in Engeland als in Spanje.

1 op 27, het oogt allesbehalve rooskleurig voor Beerschot in de Belgische competitie. De Antwerpse eersteklasser kon dit seizoen nog niet winnen, en staat met één punt afgetekend laatste in de stand. Tijd om er verandering in te brengen is er nog voldoende, de competitie is nog lang. Mocht dat niet meteen een troost bieden, dan misschien wel het feit dat de Kielse Ratten niet de enigen in Europa zijn met één verzameld punt in de competitie.

Als we de tien sterkste competities van het continent erbij halen – afgaande op de UEFA-coëfficiënt, dan zien we dat Beerschot een aantal lotgenoten treft. PEC Zwolle in de Nederlandse Eredivisie, Greuther Fürth in de Duitse Bundesliga en Salernitana in de Italiaanse Serie A tellen net als paars-wit één punt, zij het dat ze allen dusver minder wedstrijden hebben afgewerkt dan Beerschot. Ook het Turkse Rizespor is noemenswaardig om dit lijstje te vervoegen.

In Engeland en Spanje doen twee ploegen het zowaar nog slechter. Norwich City in de Premier League en Getafe in La Liga wisten nog geen enkel punt te pakken. Met een verschil van 7 punten op de voorlaatste in de stand, OH Leuven, kampt Beerschot wel met de grootste achterstandskloof in vergelijking met de andere bovengenoemde ploegen.  

Advertentie