Het bescheiden Brighton & Hove Albion – dat doorgaans onderin de tabellen is terug te vinden – kent een prima seizoensstart in de Engelse Premier League. De ploeg van Rode Duivel Leandro Trossard pakte dusver 12 op 15, en kan mits een overwinning tegen Crystal Palace vanavond de leidersplaats in Engeland veroveren.

De top drie in de Premier League morste dit weekend met de punten. Manchester United verloor op eigen veld met 0-1 van Aston Villa, Chelsea ging met dezelfde cijfers de boot in tegen Manchester City en Liverpool bleef steken op een 3-3-gelijkspel tegen promovendus Brentford. Met twee punten achterstand op leider Liverpool kan Brighton & Hove Albion – dat vooralsnog enkel verloor van Everton – straks zomaar de winnaar van de speeldag worden en opklimmen naar de top van het klassement.

Daarvoor moeten The Seagulls vanavond wel zien af te rekenen met Crystal Palace, de ploeg van Christian Benteke. The Eagles uit Londen begonnen met 5 op 15 niet al te best aan het seizoen en kunnen een overwinning op eigen bodem maar al te goed gebruiken.

Om van een seizoensrevelatie te spreken is het nog te vroeg, maar het mag duidelijk zijn dat de ploeg uit Zuid-Engeland zijn start niet heeft gemist. Of een historische leidersplaats voor Trossard en Co in Engeland daadwerkelijk realiteit wordt, weten we tegen elf uur vanavond. De bal gaat in Selhurst Park om 21u aan het rollen.

Advertentie