De Belgische U17 zijn rampzalig aan hun kwalificatiecampagne begonnen voor het EK 2022 in Israël. De Jonge Duivels gingen woensdag in Tubeke met 0-1 de boot in tegen Luxemburg. Een zure nederlaag.

Wat op papier een makkelijke wedstrijd leek te worden, eindigde woensdagavond op een zware kater voor de Belgen. De wedstrijd tegen kleine buur Luxemburg leek lange tijd op een brilscore af te stevenen, maar dat was buiten de 15-jarige Tim Flick gerekend. De jonge Luxemburger schonk zijn land in minuut 84 de overwinning door het enige doelpunt van de partij te maken.

Een nederlaag die voor de Belgen extra pijnlijk wordt, met het gegeven dat een laatste Luxemburgse zege met inzet dateert van oktober 2014, maar liefst zeven jaar geleden. De troepen van coach David Penneman zijn na speeldag 1 meteen op achtervolgen aangewezen in groep C, waar ook nog Noorwegen en Azerbeidzjan in zitten. Die laatste is zaterdagavond de volgende tegenstander van de Duivels. Een nieuwe misstap is uit den boze.

Deze Belgen kwamen tegen Luxemburg in actie: Basis – Mike Penders, Vincent Burlet, Lucas Noubi Ngnokam, Jorne Spileers, Kyriani Sabbe, Joseph Nonge Boende, Chemsdine Talbi, Arthur Vermeeren, Mika Godts, Stanis Idumbo Muzambo, Luca Monticelli. Wisselspelers – Matias Fernandez, Ahmed Sameer Habibzai, Lennert Schuermans, Brahim Ghalidi.

Advertentie