Als eerste club uit de Jupiler Pro League treedt Standard dit seizoen toe tot de zaalvoetbalsport. ‘SL16 Futsal’ komt uit op het derde niveau, de interprovinciale afdeling van het zaalvoetbal in België, en staat na 6 speeldagen helemaal bovenaan het klassement dankzij een 3-4-overwinning tegen Futsal Koekelberg. Een belangrijke zege voor het ambitieuze team, want Futsal Koekelberg – niet te verwarren met Futsal Koekelberg United, ook actief in de reeks IPFC – had net als Standard een knappe balans van 13 op 15 laten noteren.

Standard wil een pioniersrol opnemen om de groeiende zaalvoetbalsport wat meer prestige te geven in België en stelde daarom een kwalitatieve selectie samen, met een aantal ervaren internationals en vooral jongens uit de streek. Men wil op maximaal drie jaar tijd doorstoten tot het hoogste landelijke niveau.

De Rouches verkennen niet alleen een nieuwe tak van de sport, maar creëren ook meerwaarde naar hun jeugdacademie toe: door het futsal te integreren in het opleidingsprogramma, wordt een bijkomend laagje technische bagage toegevoegd aan het krachtenarsenaal van de Standardtalenten.

Uitslagen SL16 Futsal
Ares United Bruxelles 4-7 SL16 Futsal
SL16 Futsal 5-0 Futsal Development Juprelle B
Futsal Koekelberg United 3-3 SL16 Futsal
Union Futsal Bruxelles 1-9 SL16 Futsal
SL16 Futsal 7-2 Anneessens 25 Brussels
Futsal Koekelberg 3-4 SL16 Futsal

Een aantal technische hoogstandjes uit de voorlaatste partij
Advertentie