Deze donderdagmiddag kondigde het bestuur van 1B-ploeg Moeskroen het afscheid van trainer Enzo Scifo aan. Een bocht van 180 graden, want recent gaf sportief directeur Mbo Mpenza nog aan dat de positie van Enzo Scifo niet in gedrang was en dat de sportief directeur “even lang zou blijven als de trainer”. Al zal je die laatste opmerking wellicht met een kruiwagen zout moeten opvatten.

Zeven speeldagen, langer heeft zijn tweede betrekking als trainer bij Moeskroen niet geduurd. Enzo Scifo heeft na een uiterst zwakke eerste periode bewezen dat hij niet de juiste man was om de trein in 1B op de rails te krijgen na de degradatie vorig seizoen.

De Henegouwers staan met slechts 2 punten na zeven speeldagen helemaal onderaan met een achterstand van 4 punten op de voorlaatste in het klassement, RE Virton. Zo blijft er niet veel over van de loftrompet die geblazen werd tijdens zijn aanstelling als trainer.

Heethoofd op en naast het veld

Er vloeide dit seizoen veel inkt over het doen en laten van Scifo, zo bewees hij herhaaldelijk op korte tijd over een kort loontje te beschikken. In de thuiswedstrijd tegen Virton vloog hij bijvoorbeeld naar de tribune na een rode kaart, toen hij de arbitrage ondanks enkele waarschuwingen verbaal bleef belagen. Al blijft het meest spraakmakende moment toch wel de verloren oefenpot tegen eersteamateurploeg Mandel United eerder deze week en zijn daaropvolgende reactie. De poppetjes begonnen te dansen nadat een eigen supporter om het ontslag van de trainer riep en Scifo bijzonder hevig reageerde. De spelers moesten de fan en hun eigen coach uit elkaar houden om erger te voorkomen. Dat incident zou wel eens de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn geweest voor het clubbestuur.

Wat nu voor Les Hurlus?

Met het ontslag van Enzo Scifo zo kort voor de wedstrijd tegen Lommel, zal Philippe Saint-Jean-Olivier overnemen als interim-trainer totdat er een waardige vervanger is gevonden. Het zal een uitdaging worden voor Moeskroen om een trainer te vinden met de huidige situatie en de periode van het seizoen in het achterhoofd, want de nieuwe oefenmeester staat voor een loodzware opdracht om het behoud van Royal Excel Mouscron in 1B nog op sportieve basis te kunnen verzekeren.

Advertentie