Het avontuur van Rudi Verkempinck zit er alweer op. De 55-jarige trainer werd in het voorjaar binnengehaald bij de ambitieuze eerstenationaler, maar moet na een teleurstellende 5 op 27 opkrassen. Assistent Jordi Lemeingre neemt in afwachting van een opvolger de leiding over.

Verkempinck was het voorbije decennium vooral actief als assistent-trainer – onder andere bij Club Brugge, bij Al-Hilal onder Georges Leekens en bij Bursaspor en Roemenië onder Christoph Daum. Na een passage van een half seizoen als hoofdtrainer van KVK Westhoek in het seizoen 2018/19 werd Verkempinck in april 2021 door KFC Mandel United aangesteld als T1. De fusieclub, in 2017 ontstaan na een samensmelting van KFC Izegem en OMS Ingelmunster, was toen net in handen gekomen van de Franse investeringsgroep Strive Football Group en barstte dus van de ambitie.

Helaas voor de fusieclub kon Verkempinck die hoge verwachtingen niet inlossen. Na negen speeldagen heeft Verkempinck meer zeges gehaald in de Beker van België tegen RSC Habay-la-Neuve en Racing Waregem dan in Eerste nationale. Dat Mandel United zich in de Beker van België in de vijfde ronde liet uitschakelen na strafschoppen tegen reeksgenoot Sint-Eloois-Winkel Sport zal Verkempinck nog wel vergeven worden, maar dat Mandel United na de 5-2-nederlaag tegen FC Knokke van afgelopen weekend naar de laatste plaats is afgegleden kost Verkempinck nu zijn job. De selectie van Mandel United telt met onder andere Tom Van Hyfte, Yohan Brouckaert, Lennert De Smul, Loïc Ritière en Roman Ferber enkele bekende namen, maar de West-Vlamingen konden in negen competitiewedstrijden slechts één keer winnen op de zesde speeldag op bezoek bij Rupel Boom.

Advertentie