Stephan Van der Heyden gaat aan de slag bij de Indiase eersteklasser Kerala Blasters FC. De 52-jarige ex-Rode Duivel, die de voorbije drie jaar de assistent van Vital Borkelmans was bij Jordanië, wordt er de rechterhand van ex-Standard-trainer Ivan Vukomanović. Komende vrijdag wordt het nieuwe seizoen afgetrapt in India.

Van der Heyden begint zo aan zijn derde buitenlandse opdracht in zijn trainersavontuur. Eerder werkte de viervoudige Rode Duivel als assistent van Čedomir Janevski bij het Macedonische Vardar Skopje en werkte hij onder Vital Borkelmans bij Jordanië. Eerder was hij ook assistent-trainer bij KSC Lokeren en Club Brugge. Ook als speler stak Van der Heyden destijds de grens over: van 1996 tot 1999 lag hij onder contract bij Roda JC, dat hem in het seizoen 1997/98 uitleende aan Lille OSC.

Kerala Blasters FC is een club uit de stad Kochin, waar ontdekkingsreiziger Vasco da Gama in 1524 overleed. De club eindigde vorig seizoen tiende op elf clubs in de Indian Super League. Ivan Vukomanović, ex-trainer van Standard en tevens ex-speler van onder andere KSC Lokeren en Antwerp FC, is er sinds juni van dit jaar aan de slag als hoofdtrainer. Een andere link met België is er via Enes Sipović: de 31-jarige Bosniër speelde in het seizoen 2014/15 een half seizoen bij KVC Westerlo. Zijn trainer in ’t Kuipje was Harm van Veldhoven, die een jaar eerder actief was geweest in… India.

Advertentie