Vanavond begint de voorlaatste speeldag van de Champions League. Wie door de interlandbreak vergeten was hoe de Belgen op de vorige speeldag presteerden, vindt ze hieronder nog eens allemaal terug.

Groep A

 • Net als in de heenwedstrijd liep Club Brugge in het Etihad Stadium een zware nederlaag op tegen Manchester City: 4-1 werd het. Met Simon Mignolet, Brandon Mechele, Mats Rits, Hans Vanaken, Charles De Ketelaere en Clinton Mata (geboren in België maar Angolees international) stelde Philippe Clement zes Belgen op, en met invallers Noah Mbamba en Ignace Van der Brempt kwamen daar nog eens twee extra Belgen bij. Reken daar nog eens Kevin De Bruyne bij, die in de 75e minuut inviel voor Bernardo Silva. De Drongenaar is overigens al zeker van een Europees lente, in de Champions- of Europa League.

Groep B

 • Alexis Saelemaekers stond in het duel tussen AC Milan en FC Porto (1-1) negentig minuten tussen de lijnen, goed voor zijn vierde basisplaats op rij in de Champions League. De kans dat AC Milan bij de laatste zestien zal geraken is heel klein, want de zevenvoudige winnaar van het toernooi sprokkelde op de vierde speeldag pas zijn eerste punt in de groepsfase.
 • Wie wél al zeker is van een overwintering in de Champions League, is Divock Origi. Zijn ploeg won op de vierde speeldag met 2-0 van Atlético Madrid en is met 12 op 12 koploper in de groep. Toen Origi in de 78e minuut inviel voor Roberto Firmino, lag de 2-0-eindstand al lang vast. Ook Yannick Carrasco, die tegen Liverpool voor de vierde speeldag op rij startte en in de 69e minuut gewisseld werd, maakt nog kans op overwintering: Atlético staat met 4 op 12 derde, op slechts één punt van FC Porto.

Groep C

 • Beşiktaş slikte op de vierde speeldag opnieuw vier goals tegen Sporting CP: in Turkije werd het 1-4, in Portugal won Sporting CP met 4-0. Michy Batshuayi ontbrak tijdens de 4-0-nederlaag met een verrekking in de dij.
 • Alle drie de Dortmund-Belgen rekenden present tegen Ajax. Thomas Meunier en Axel Witsel speelden 90 minuten, Thorgan Hazard werd in de 34e minuut geslachtofferd voor een extra verdediger na de rode kaart van Mats Hummels op het halfuur. Dortmund verloor met 1-3 van Ajax, maar ligt samen met Sporting CP nog perfect op schema om tweede te eindigen in de groep.

Groep D

 • Na de blamage tegen Sheriff Tiraspol op de tweede speeldag, deed Real Madrid tegen Shakhtar Donetsk twee keer zijn job. In Santiago Bernabéu werd het 2-1 voor de recordwinnaar. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd, Eden Hazard bleef een hele wedstrijd op de bank. Real Madrid is na vier speeldagen overigens al zeker van een Europees lente, in de Champions- of Europa League.

Groep E

 • Het Benfica van Jan Vertonghen slikte net als in de heenwedstrijd vijf goals tegen Bayern München. Na de 0-5 uit de heenwedstrijd werd het in München 5-2. Vertonghen speelde de hele wedstrijd. Met 4 op 12 volgt Benfica op drie punten van nummer twee FC Barcelona en heeft het drie punten voorsprong op hekkensluiter Dinamo Kiev.

Groep G

 • Amadou Onana blijft maar kostbare speelminuten vergaren in de Champions League. De ex-speler van Hamburger SV had op de derde speeldag zijn eerste basisplaats in de Champions League gekregen, maar moest zich op de vierde speeldag tevreden stellen met een invalbeurt van een kwartier tegen Sevilla FC. Lille ging wel met 1-2 winnen in Spanje, en doet daardoor nog volop mee voor de tweede plaats.
 • Drie van de vier Belgen maakten de 2-1-zege van VfL Wolfsburg tegen Red Bull Salzburg mee, alleen Sebastiaan Bornauw ontbrak. Koen Casteels speelde als enige de hele wedstrijd. Aster Vranckx kreeg een basisplaats maar werd in de 82e minuut gewisseld voor Kevin Mbabu, Dodi Lukebakio was in de 63e minuut al ingevallen voor Wout Weghorst. Wolfsburg puurde net als Lille OSC vijf punten uit vier wedstrijden en is nog volop in de running voor de knock-outfase.

Groep H

 • Romelu Lukaku ontbrak tijdens de 0-1-zege van Chelsea bij Malmö FF nog steeds door zijn blessure. Chelsea verzekerde zich door de zege in Zweden overigens van een Europees lente, in de Champions- of Europa League.
 • Koni De Winter behoorde niet tot de selectie voor de wedstrijd tussen Juventus FC en Zenit St-Petersburg. De Italianen wonnen met 4-2 en plaatsten zich zo voor de knock-outfase.
Advertentie