De Poolse club die de afgelopen jaren in binnen- en buitenland de meeste furore maakt, is ongetwijfeld Legia Warschau. Vorig jaar pakte het nog zijn vijftiende landstitel. Dit seizoen vergaat het hen weliswaar een pak minder goed. De club verloor dusver tien van zijn dertien competitiewedstrijden en staat gedeeld laatste in de stand. In de Europa League maken de Polen een betere beurt en hebben ze nog uitzicht op groepswinst.        

Als promovendus aan de leiding staan: Union bewijst in eigen land dat het kan. Een heel ander verhaal in Polen, waar regerend titelhouder Legia Warschau het omgekeerde scenario meemaakt. De Poolse landskampioen bengelt met 9 punten uit dertien wedstrijden in de kelder van het klassement.             

De ex-ploeg van AA Gent-middenvelder Vadis Odjidja begon met een 6 op 9 nochtans zeer degelijk aan het seizoen. Die goede lijn wist het niet door te trekken. Er volgde nog één overwinning, om de laatste zeven competitiewedstrijden nadien allemaal te verliezen. Enige nuancering, Legia Warschau heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste andere ploegen in Polen.         

Eerherstel

Ook in de Europa League kende Legia een sterke start met een zes op zes tegen Spartak Moskou en Leicester City. De twee wedstrijden die volgden tegen Napoli werden verloren. Toch kunnen de Polen donderdagavond – na de eerdere uitschuiver van Napoli in Moskou – een gouden zaak doen in het klassement. Als er niet verloren wordt van Leicester, komt het mee aan de leiding in groep C. Het was al van het seizoen 2016-17 geleden dat de Poolse topclub nog eens deelnam aan een Europese groepsfase, toen in de Champions League.               

Nu zondag krijgt de ploeg uit Warschau de kans op eerherstel in de eigen vaderlandse competitie met een thuiswedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok.

     

Advertentie