Cercle Brugge heeft Yves Vanderhaeghe aan de deur gezet. De 51-jarige ex-Rode Duivel boekte zaterdagavond een 3-1-zege tegen KV Mechelen, maar dat bleek dus niet genoeg om zijn job te redden bij de nummer zeventien uit het klassement.

Zaterdagavond proefde Cercle Brugge voor het eerst sinds 11 september nog eens van de overwinning in de Jupiler Pro League. Dat was nodig, want de zevenpuntenvoorsprong die de Vereniging na twaalf speeldagen had op hekkensluiter Beerschot was een kleine maand later gedecimeerd tot een van slechts één punt.

Vanderhaeghe was sinds februari trainer van Cercle Brugge, waar hij toen de ontslagen Paul Clement verving. Sinds de overname door AS Monaco in 2017 deed geen enkele trainer het seizoen uit bij groen-zwart. Laurent Guyot was in het seizoen 2018/19 goed op weg, maar vier speeldagen voor het einde van Play-off 2 gingen Guyot en Cercle uit elkaar.

Advertentie