Met Kyle Duncan heeft KV Oostende zijn eerste wintertransfer beet. De 24-jarige Amerikaanse verdediger zou wel eens snel in het systeem van Alexander Blessin kunnen passen, want net als zijn toekomstige trainer is hij afkomstig uit de Red Bull-stal. Duncan ondertekende een contract tot medio 2025 in de Diaz Arena.

Duncan werd geboren in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij New York Red Bulls – vlakbij zijn geboorteplek, want hoewel de Red Bull Arena en de New York Red Bulls Academy eigenlijk in de staat New Jersey liggen, behoren het stadion en het trainingscentrum van de club tot de agglomeratie van New York. En als het in Amerika cool is om een keer op je bek te gaan (en volgens sommigen zelfs noodzakelijk om echt succes te boeken), is Duncan een echte Amerikaan, want zijn tweejarig contract bij Valenciennes FC in oktober 2015 leverde hem niet meer op dan drie optredens in het tweede elftal in de Championnat National 3. Duncan keerde terug naar New York Red Bulls, knokte keihard terug en debuteerde in december vorig jaar als Amerikaans international.

Duncan heeft echter ook nog banden met Jamaica, en zelfs met Liberia. Zijn vader Barrington is immers de broer van Clar Duncan, de echtgenote van George Weah. Die is sinds 2018 president van Liberia, maar won in 1995 als voetballer de Ballon d’Or. Naast een ex-Ballon d’Or-winnaar (Josef Masopust) en een toekomstig Ballon d’Or-winnaar (Jean-Pierre Papin) heeft er in het verleden ook al een broer van een ex-Ballon d’Or-winnaar op de Belgische voetbalvelden gelopen: Standard huurde in het seizoen 2008/09 immers Digão, de jongere broer van Kaká, van AC Milan. Mede door een zware blessure kwam de Braziliaan bij de Rouches nooit verder dan een invalbeurt van een minuut tegen Germinal Beerschot in de Jupiler Pro League. Digão sloot enkele uitleenbeurten later zijn spelerscarrière trouwens af bij… New York Red Bulls!

Advertentie