Vanavond begint de laatste speeldag van de Champions League. De Belgische voetballiefhebbers hopen op deze slotspeeldag op een doelpunt van een van onze landgenoten, want op speeldag 4 en 5 scoorde er geen enkele Belg. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2009. Terwijl we de vingers kruisen, blikken we even terug op speeldag 5.

Groep A

 • Club Brugge deed op de vijfde speeldag een uiterst slechte zaak met het oog op de overwintering door met 0-5 te verliezen tegen RB Leipzig. Met Simon Mignolet, Hans Vanaken, Ignace Van der Brempt, Charles De Ketelaere en Clinton Mata (geboren in België maar Angolees international) stelde Philippe Clement vijf Belgen op, en met invallers Mats Rits en Brandon Mechele kwamen daar nog eens twee extra Belgen bij.
 • Kevin De Bruyne miste door zijn coronabesmetting de 2-1-zege van Manchester City tegen Paris Saint-Germain. Roméo Lavia moet zich voorlopig tevredenstellen met zijn speelminuten in de League Cup, ook hij kwam niet in actie tegen de Parijzenaars.

Groep B

 • AC Milan hield op de vierde speeldag zijn Champions League-droom levend door met 0-1 te gaan winnen bij Atlético Madrid. Een laat doelpunt van Junior Messias zorgde voor de eerste zege van Milan op het kampioenenbal sinds 2013. Zowel Yannick Carrasco als Alexis Saelemaekers speelde 90 minuten.
 • Het reeds geplaatste Liverpool won met 2-0 van FC Porto. Divock Origi, die door zijn coach Jürgen Klopp een clublegende werd genoemd, viel in de 72e minuut in voor Sadio Mané. Mohamed Salah had twee minuten eerder de 2-0-eindscore vastgelegd.

Groep C

 • Michy Batshuayi staat na vijf speeldagen nog altijd droog in de Champions League. Op de vijfde speeldag verloor hij met Beşiktaş met 1-2 van Ajax. Batshuayi kwam er in de 66e minuut in voor doelpuntenmaker Rachid Ghezzal. De Rode zal zich moeten reppen om dit seizoen nog te scoren in de Champions League, want de wedstrijd tegen Borussia Dortmund wordt de laatste van het seizoen van Beşiktaş, dat 0 op 15 pakte.
 • Naast Kevin De Bruyne ontbrak ook Thorgan Hazard op de vijfde speeldag door een positieve coronatest. Tijdens de 3-1-nederlaag van Borussia Dortmund bij Sporting CP stonden Thomas Meunier en Axel Witsel wél in de basis. Meunier speelde de hele wedstrijd, Witsel werd in de 67e minuut vervangen door Mahmoud Dahoud bij een 2-0-achterstand.

Groep D

 • Real Madrid liet zich dit keer niet meer verrassen in Sheriff Tiraspol. De recordwinnaar ging met 0-3 winnen in Moldavië. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd, Eden Hazard speelde niet mee nadat hij sukkelde met buikgriep.

Groep E

 • Jan Vertonghen sleepte in de eerste Europese wedstrijd van Xavi als trainer van FC Barcelona een 0-0-gelijkspel uit de brand met SL Benfica. De Portugezen blijven zo in het spoor van nummer twee Barcelona, dat weliswaar twee punten voorsprong heeft op de nummer drie maar nog niet zeker is van de kwalificatie.

Groep G

 • Lille OSC boekte op de vijfde speeldag zijn tweede overwinning in de groep. Amadou Onana viel tegen Red Bull Salzburg in de 70e minuut in voor Burak Yilmaz. Ex-Gent-speler Jonathan David had toen al het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord.
 • Koen Casteels miste op de vijfde speeldag zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, net als Kevin De Bruyne en Thorgan Hazard door een positieve coronatest. Met Aster Vranckx stond er slechts één Belg in de basis tegen Sevilla FC, al viel Dodi Lukebakio wel in. In een zeer open groep kan Wolfsburg ondanks zijn laatste plaats nog steeds doorstoten: het telt na vijf speeldagen amper drie punten minder dan leider Lille OSC en twee punten minder van nummer twee Red Bull Salzburg.

Groep H

 • Bij afwezigheid van Romelu Lukaku stal er maar een andere Belg de show tijdens de 4-0-zege van titelverdediger Chelsea tegen Juventus: Koni De Winter viel in de 80e minuut in voor Juan Cuadrado en maakte zo zijn profdebuut.
Advertentie