Gernot Rohr heeft de bons gekregen als bondscoach van Nigeria. De 68-jarige Duitser plaatste Nigeria voor de komende Afrika Cup en de laatste WK-kwalificatieronde, maar werd toch ontslagen. Ex-Gent- en -Kortrijk-speler Augustine Eguavoen neemt op interimbasis over.

Rohr, die meer dan tien jaar bij Girondins de Bordeaux speelde en er later Raymond Goethals opvolgde als trainer, was sinds 2016 aan de slag bij Nigeria. Onder zijn leiding plaatste het land zich voor het WK 2018, waar het met 3 op 9 derde eindigde in zijn groep na een zege tegen IJsland en nederlagen tegen Kroatië en Argentinië. Op de Afrika Cup 2019 eindigde hij derde. De Duitser plaatste Nigeria ook voor de Afrika Cup 2021, en onder zijn leiding wonnen de Nigerianen ook hun WK-kwalificatiegroep, waardoor The Super Eagles nu op 180 minuten van Qatar staan.

Mogelijk zal het Augustine Eguavoen zijn die Nigeria naar zijn zevende WK leidt. De ex-speler van onder andere KAA Gent en KV Kortrijk, die bij de Nigeriaanse voetbalbond actief was als technisch directeur, is immers aangesteld als interimbondscoach. Ook na het vertrek van Lars Lagerbäck in 2010 sprong Eguavoen, die er als speler bij was op de WK’s van 1994 en 1998 maar er als bondscoach niet in slaagde om zijn land te plaatsen voor het WK 2006, al even in.

Advertentie