Nauwelijks een dag na het vertrek van Christophe Grégoire bij Excelsior Virton wordt er alweer een trainerswissel doorgevoerd in de 1B Pro League. Peter Van der Veen, die nog maar sinds augustus hoofdtrainer was van Lommel SK, houdt er om persoonlijke redenen mee op.

Van der Veen (49), die van 2016 tot 2020 voor de KNVB werkte als jeugdbondscoach, was sinds 2020 aan de slag bij Lommel SK. Vorig seizoen werkte hij er als assistent van Liam Manning. Toen de Engelsman in augustus van dit jaar overstapte naar de Engelse derdeklasser Milton Keynes Dons FC, nam Van der Veen over als hoofdtrainer.

Na acht speeldagen stond Lommel nog derde op zeven punten van leider KVC Westerlo, maar sindsdien wonnen de Limburgers niet meer in de competitie. Na de 2-1-nederlaag tegen Excel Moeskroen van afgelopen weekend gleed de club zelfs al naar de voorlaatste plaats. Lommel SK laat echter weten dat Van der Veen zelf om persoonlijke redenen opstapte in het Soevereinstadion. Assistent Luíz Felipe (56) zal tijdens de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar, tegen Waasland-Beveren, depanneren.

Advertentie