Er is vervroegd een einde gekomen aan de samenwerking tussen Francky Dury en Zulte Waregem. De 64-jarige West-Vlaming, die op het einde van het seizoen sowieso zou stoppen, vertrekt in onderling overleg met de club. Davy De fauw en Timmy Simons krijgen samen het vertrouwen van de club.

De laatste positieve uitschieter in het klassement van Zulte Waregem ligt alweer enkele seizoenen achter ons, maar dit seizoen zijn de cijfers wel heel bedroevend. Essevee kon in negentien competitiewedstrijden slechts vier keer winnen en staat na bijna tweederde van de reguliere competitie voorlaatste, weliswaar met acht punten meer dan hekkensluiter Beerschot.

Zulte Waregem neemt zo, met spijt in het hart weliswaar, afscheid van een ontegensprekelijk clubmonument. Dury was er sinds de fusie in 2001 bij, op twee jaar (2009-2011) na. Naast de promotie naar Eerste klasse in 2005 en twee bekerzeges (2006 & 2017) staan onder andere vier Europese campagnes en vier Play-off 1-deelnames op zijn palmares. In dit artikel blikten we eerder al terug op de verdiensten van Dury aan de Gaverbeek.

Advertentie