Een opvallend gevleugeld schepsel klieft tijdens het Jupiler Pro League-seizoen 2021/22 door het Belgische luchtruim. Elke speeldag kiest het zo fris als een hoentje één wedstrijd uit, waarbij de hoofdvogel steevast wordt afgeschoten. Maak kennis met avis tactici, de tactiekvogel. Telkens zal dit gevederd voetbaltechnisch meesterbrein een opvallende tactische zet, een innovatief spelsysteem of een geniale wedstrijdkantelende ingreep vanuit de nok van het stadion met een adelaarsblik bestuderen en via dit platform aan u kenbaar maken. Eén ding is zeker: van de Kehrweg tot de Diaz Arena is elke stuntelige oefenmeester een vogel voor de kat.

Wat?! Orakelt de tactiekvogel nu ook op vrijdag? Wel, ik ga het kort houden, want voor één schamel zakje zadenmix per week is de gebruikelijke maandaganalyse meer dan genoeg. Toch even een vaststelling na de midweekspeeldag, op basis van onderstaand beeldmateriaal via de vogelapp.

Waar de 4-2-2-2 van KVM het erg moeilijk had in de Ghelamco Arena, ging het hen nu, vooral na de pauze, voor de wind. Een van de factoren die daaraan bijdroeg en een best sterk Gent van een nieuwe driepunter hielden, was het ongebruikelijke positiespel van Andreas Hanche-Olsen. Normaal gezien is hij de centrale verdediger van de driemansdefensie die het meest uitwijkt naar de flank – hij lijkt in de opbouw vaak een rechtsachter -, maar Achter De Kazerne kneep hij volgens de gemiddelde posities toch opvallend sterk naar binnen.

Gemiddelde posities zijn gevoelig voor positionele uitschieters, dus mogelijk vertelt het beeldmateriaal een onjuist verhaal en gaat het om een storm in een glas water. De zee aan ruimte tussen koppeltekenbroeders Hanche-Olsen en Alessio Castro-Montes, gecombineerd met de glansrol van de precies in die zone opererende Nikola Storm, doet echter iets anders vermoeden.


Eerder verschenen:

Advertentie