EERSTE NATIONALE
KFC Dessel Sport

Dessel Sport pakte 30 punten uit 14 wedstrijden en staat aan de leiding in de hoogste amateurdivisie. Aan spanning geen gebrek, want Patro Eisden Maasmechelen en RFC Liège volgen op respectievelijk 2 en 3 punten. KFC Dessel Sport heeft ondertussen besloten de 1B-licentie aan te vragen.


TWEEDE AFDELING A (VV)
KFC Sparta Petegem (& VK Ninove)

Sparta Petegem en Ninove wonnen elk een (voorlopige) periodetitel en delen de leidersplaats (36/48). Enkel het doelpuntensaldo (5 eenheden in het voordeel van Petegem) scheidt de twee teams. KSC Lokeren-Temse (33), KSK Voorwaarts Zwevezele (32, één wedstrijd minder gespeeld) en Olsa Brakel (31) hijgen in de nek van het leidersduo.

TWEEDE AFDELING B (VV)
Hoogstraten VV

Een ietwat vreemde competitie, want geen van de (voorlopige) winnaars van de eerste twee periodes staat op kop. Hoogstraten, dat in totaal 38 punten pakte, eindigde tweemaal tweede. Periodekampioen één Lyra-Lierse volgt op 5 punten, maar zag zijn wedstrijd tegen Cappellen afgelast worden en speelde dus één match minder. Eendracht Aalst staat aan de leiding in de tweede periode (met een zege in de inhaalwedstrijd kan Cappellen hen wel nog voorbijsteken) en staat 8 punten in het krijt.

DIVISION 2 (ACFF)
RAAL La Louvière

Vijftien zeges, één gelijkspel, nul nederlagen. Met één wedstrijd minder op de teller en toch 11 punten voorsprong op dichtste concurrent RFC Meux, lijkt niets in de weg te staan van een promotie naar het hoogste amateurniveau. Dat betekent niet dat we een nieuwe derby zullen krijgen, want La Louvière Centre kampeert voorlopig op een degradatieplaats in Eerste Nationale.


DERDE AFDELING A (VV)
KVCSV Oostkamp

Oostkamp staat ongeslagen aan de leiding met een voorlopig veilige voorsprong van 8 punten op runner-up FC Lebbeke. In periode één was de kloof nog groter, maar Lebbeke wint voorlopig de tweede periode. KM Torhout staat één puntje achter Lebbeke in het algemeen klassement.

DERDE AFDELING B (VV)
KRC Mechelen

De spanning is te snijden in 3AVVB: periodekampioen Racing Mechelen en periodeleider FC Esperanza Pelt prijken bovenaan de ranking met respectievelijk 35 en 33 punten. KFC Turnhout, KFC Nijlen en KFC Diest liggen met elk 30 eenheden op de loer, ook KAC Betekom en KVC Lille United (elk 27 punten) mogen nog hopen op glorie.

DIVISION 3 A (ACFF)
Union Namur

Nog een competitie waar ‘Union’ aan de leiding staat, zij het nipt: het team behaalde 32 punten uit 16 matchen en heeft een voorsprong van 2 punten op CS Entité Manageoise en RUS Binche. Crossing Schaerbeek telt 29 punten, een aantal dat ook R Jeunesse Aischoise kan bereiken mits de inhaalwedstrijd straks gewonnen wordt.

DIVISION 3 B (ACFF)
Stade Disonais

De mannen uit Dison hebben 36 punten en genieten een voorgift van 3 punten op FCB Sprimont en 4 punten op Union Rochefortoise.

Advertentie