RWDM en Joeri Dequevy hebben afscheid genomen van elkaar. De 33-jarige flankaanvaller, die dit seizoen nog geen seconde in actie kwam bij RWDM, verhuist naar tweedenationaler KFC Houtvenne, dat met Yves De Winter en Julien Vercauteren nog twee bekende namen binnenhaalt.

Een halfjaar na Anthony Sadin en Yvan Yagan verliest RWDM met Dequevy opnieuw een Brusselaar (slash Dilbekenaar). Sportief zal zijn vertrek zich nauwelijks laten voelen, want dit seizoen kwam de voormalige belofteninternational nog geen seconde in actie – al kreeg hij wel een helft speeltijd in de oefenwedstrijd tegen PSV. Dequevy kwam vooral tijdens zijn debuutseizoen (2019/20) veel in actie bij RWDM. Vorig seizoen kreeg hij enkel op de tweede en derde competitiespeeldag een basisplaats en mocht hij acht keer invallen.

Door zijn transfer naar KFC Houtvenne, dat laatste staat in Tweede nationale B, neemt Dequevy wellicht voorgoed afscheid van het profvoetbal. De Dilbekenaar genoot zijn jeugdopleiding bij RSC Anderlecht en debuteerde in het seizoen 2007/08 in de Jupiler Pro League in het shirt van KSV Roeselare. Hij speelde later ook nog voor Lierse SK, STVV, Antwerp FC en OH Leuven. Bij die laatste club speelde hij nog onder huidig RWDM-trainer Vincent Euvrard, bij STVV speelden beide heren nog samen.

Advertentie