Sporting Charleroi heeft een tweede aanvaller op een paar dagen tijd binnengehaald. De 24-jarige Vakoun Issouf Bayo wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van KAA Gent. Charleroi bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Dat Bayo het als huurspeler goed kan doen, bewees hij vorig seizoen bij Toulouse FC. De Ivoriaanse aanvaller scoorde toen als huurling van Celtic FC tien goals in de Ligue 2. Ook in de promotie-playoffs vond hij de weg naar doel, maar uiteindelijk moest Toulouse het onderspit delven tegen FC Nantes. Bij Gent, dat in juli 1,6 miljoen euro aan Celtic betaalde, kon hij in zeven wedstrijden geen enkele keer scoren.

Bij Charleroi moet Bayo mee het vertrek van Shamar Nicholson opvangen. Eerder plukten de Carolo’s ook al de 21-jarige Litouwer Nauris Petkevičius weg bij FC Hegelmann Litauen.

Advertentie