Excelsior Virton heeft zich versterkt met twee transfervrije Fransen. Het gaat om William Rémy (30), een voormalige Franse jeugdinternational met roots in Guadeloupe, en Prosper Mendy (25), een Fransman met Senegalese roots.

Met William Rémy haalt Virton een finalist van het EK onder 17 in 2008 binnen. Rémy, die toen als jeugdspeler actief was bij RC Lens, scoorde toen in de tweede groepswedstrijd tegen het Spanje van o.a. Thiago Alcântara en Sérgio Canales, die op 3-3 eindigde. Frankrijk, met o.a. ook Alexandre Lacazette en Gaël Kakuta in zijn selectie, verloor dat jaar de finale van… Spanje met 0-4. Rémy, die de finale vanop de bank volgde, maakte later dat jaar zijn officiële debuut voor Lens en speelde later nog voor US Créteil-Lusitanos, Dijon FCO, Montpellier HSC en Legia Warsaw. Hij zat sinds januari 2021 zonder club.

Voor Mendy is het niet zijn eerste avontuur in België. Van 2015 tot 2018 droeg hij immers al de kleuren van Francs Borains. Daarna stond hij ook nog op de loonlijst van de Spaanse derdeklasser CD Badajoz (2018-2019) en de Noorse eersteklasser Strømsgodset IF (2019-2021). De 25-jarige linksback zat sinds afgelopen zomer zonder club.

Advertentie