Sporting Charleroi heeft het voortouw genomen op de wintertransfermarkt. Met Bingourou Kamara haalden de Carolo’s reeds hun derde winterversterking. De 25-jarige doelman wordt voor zes maanden gehuurd van RC Strasbourg-Alsace. Charleroi bedong, in tegenstelling tot bij Vakoun Bayo, geen aankoopoptie in het huurcontract.

Kamara sloot zich op zijn vijftiende aan bij Tours FC. Daar stroomde hij door naar het eerste elftal en stond hij tussen 2014 en 2017 drie seizoenen tussen de palen in de Ligue 2. In 2017 volgde een transfer naar RC Strasbourg-Alsace, waar naast Rode Duivel Matz Sels ook ex-Lierse- en -Standard-doelman Eiji Kawashima speelt.

De tweevoudige Senegalese international Kamara debuteerde in oktober 2020 tijdens een vriendschappelijke interland tegen Marokko en speelde in maart 2021 ook een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Congo-Brazzaville – zal op Mambourg de concurrentie moeten aangaan met Hervé Koffi (25). Met Didier Desprez (22) en Matteo Chiacig (18) beschikt Charleroi over twee enig ervaren reservedoelmannen.

Advertentie