Jordi Condom is niet langer trainer van RFC Seraing. De Luikse eersteklasser en de 52-jarige trainer hebben vlak voor de winterstop een einde gemaakt aan hun samenwerking. Seraing staat na 21 speeldagen voorlaatste in de Jupiler Pro League met tien punten meer dan Beerschot en vier punten minder dan het kwartet KV Oostende-Standard Luik-Zulte Waregem.

Nog voor de wedstrijd tegen KV Mechelen – die Seraing met 2-0 verloor – afgelopen was, communiceerde Seraing al dat het in onderling overleg afscheid neemt van Condom. Dat lijkt niet zo gek, rekening houdend met de gitzwarte maand december waarin Seraing 0 op 15 behaalde – eerder verloor het ook al van Club Brugge (3-2), RSC Anderlecht (0-5), Cercle Brugge (0-2) en KV Mechelen (2-0). Na de wedstrijd liet Condom evenwel weten dat de beslissing eigenlijk al vorige week genomen was.

Seraing was de derde Belgische club van Condom. De Spanjaard was van 2012 tot 2015 de assistent van Tintín Márquez bij KAS Eupen. In het seizoen 2015/16 leidde hij de club als hoofdcoach naar de tweede plaats in Tweede klasse. Omdat kampioen White Star Brussel geen licentie kreeg, promoveerde Eupen onder zijn leiding naar de Jupiler Pro League. Na een dertiende plaats in het seizoen 2016/17 werd hij in november 2017 vervangen door Claude Makélélé. Van januari tot november 2018 was hij hoofdtrainer van KSV Roeselare in Eerste klasse B. In het seizoen 2020/21 werkte hij bij KAS Eupen als sportief directeur, om vervolgens aan de slag te gaan als hoofdtrainer van promovendus RFC Seraing.

Advertentie