Jordi Condom blijft aan de slag in de Belgische competitie. De 52-jarige Spanjaard, die onlangs vertrok als trainer van RFC Seraing, is de nieuwe sportief directeur van Waasland-Beveren. Daar zal hij het sportieve luik van de club opvolgen, om vervolgens rechtstreeks verslag uit te brengen aan de verantwoordelijke bestuursleden.

“Bij Seraing had ik niet de ingrediënten om een goed gerecht te maken. Het ontbreekt het team aan een goede infrastructuur om mee te doen met de elite”, was de uitleg die Condom gaf over zijn vertrek bij Seraing. Kennelijk heeft Waasland-Beveren wél de ingrediënten die de Spanjaard zoekt, want een dikke week na zijn vertrek in het Stade du Paray besloot hij zijn expertise ter beschikking te stellen van investeringsgroep Bolt Football Holdings.

Condom is dit jaar tien jaar actief in de Belgische competitie. In 2012 maakte hij zijn opwachting bij KAS Eupen, waar hij assistent werd van hoofdtrainer Tintín Márquez. In 2015 nam hij over als hoofdtrainer. In november 2017 werd hij, ruim een jaar na de promotie naar de Jupiler Pro League, ontslagen. Na een passage van nog geen jaar als hoofdtrainer van KSV Roeselare en een ommetje in Qatar was hij van 2020 tot 2021 werkzaam als sportief directeur bij de Panda’s. In mei 2021 vertrok hij er een tweede keer, ditmaal om hoofdtrainer te worden van het pas naar Eerste klasse gepromoveerde Seraing.

Advertentie