De paars-witte motor van Vincent Kompany draait op volle toeren, zo illustreerde de 0-7-overwinning van Anderlecht op het veld van Beerschot nogmaals. De derde keer al dat ze dit seizoen zeven stuks in een wedstrijd wisten te scoren en dat mag gerust historisch genoemd worden. Voor een gelijkaardig kunstje van de Brusselaars moeten we al ruim twee decennia terug in de tijd.

Na een periode vol twijfels, frustraties en rumoer, lijkt de mayonaise van Vincent Kompany bij zijn Anderlecht eindelijk te pakken. Paars-wit staat na een knappe reeks van 17 op 21 derde in de stand en pakte dit seizoen zowaar al drie keer uit met een zevenklapper.

Begin september zorgde RSCA in het eigen Lotto Park een eerste keer voor spektakel. Met 7 voltreffers legde het KV Mechelen over de knie. Malinwa kon toen twee keer tegenprikken.

Een dikke maand later was het opnieuw doelpuntenkermis voor de troepen van Kompany, ditmaal in de beker. De leider in tweede amateur RAAL La Louvière werd op eigen veld met 1-7 overklast en uit het toernooi geknikkerd.

Afgelopen maandag schonk Anderlecht zijn fans een laat, maar daarom niet minder fraai kerstcadeau. Sporting legde er voor de derde keer dit seizoen zeven in het mandje. Rode lantaarn Beerschot was het kind van de rekening. 0-7 werd het op ’t Kiel.

De laatste keer dat Anderlecht zoiets realiseerde dateert van ruim 20 jaar geleden. Een groot deel van de huidige spelerskern zat toen zelfs nog niet in de pampers. In het seizoen 2000/2001 overtroffen de manschappen van toenmalig trainer Aimé Anthuenis Charleroi met 7-2, Beerschot met 7-0 en Lokeren met 8-0. Straffe uitslagen, waarmee Anderlecht dat jaar ook kampioen werd. Het iconische spitsenduo Jan Koller en Tomasz Radzinski was toen in alle competities samen goed voor 58 doelpunten.

Mogen ze dit seizoen in het Astridpark beginnen dromen van een 35ste landstitel?

Advertentie