Het puntenverlies van Real Madrid in Getafe zondagmiddag is vooral een goede zaak voor eerste achtervolger Sevilla. De Andalusiërs staan acht punten achter op de Koninklijke en lijken met twee wedstrijden minder gespeeld, de grootste uitdager te zullen worden van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard wat betreft het kampioenschap in Spanje.

Real Madrid morste zondagmiddag met punten op bezoek bij Getafe. Een blunder achterin de Madrileense defensie, leidde een zuinige 1-0-overwinning van Getafe in. Real blijft ondanks die nederlaag de ongenaakbare leider in La Liga, maar ziet eerste achtervolger Sevilla straks mogelijk naderen tot op vijf punten.

Sevilla gaat maandagavond op bezoek bij streekgenoot Cádiz, de voorlaatste in de stand. De rood-withemden hebben bovendien – net als de andere teams – een wedstrijd minder afgewerkt dan Real Madrid. Als ze ook die achterstallige match winnend weten af te ronden, bedraagt het verschil met Los Blancos slechts twee punten en krijgen we toch nog spanning om de Spaanse landstitel.

Ook die andere ploeg uit Sevilla, Real Betis, doet het dit seizoen goed in Spanje met een voorlopig derde plaats. Atlético Madrid is na zijn overwinning tegen Rayo Vallecano opgeklommen naar plek vier, Barcelona zag een zege op het veld van Mallorca beloond worden met een stek in de top vijf. Zij volgen allen weliswaar op meer dan twaalf punten van leider Real Madrid.

Advertentie