Maxime Busi speelt voor de rest van het seizoen bij Stade de Reims. De huidige nummer veertien van de Ligue 1 huurt de 22-jarige rechtsback voor de rest van het seizoen van de Italiaanse tweedeklasser Parma.

Het gaat hard voor Maxime Busi. Minder dan drie jaar geleden, op 9 februari 2019, maakte hij onder Felice Mazzu zijn officiële debuut voor Sporting Charleroi. Na zijn eerste volledige seizoen bij de Carolo’s trok hij opTransfer Deadline Day naar Parma Calcio 1913, dat een kleine zeven miljoen euro neertelde voor de Belgische belofteninternational.

Ondanks zijn late komst speelde hij vorig seizoen 24 wedstrijden in de Serie A. Daarin kon hij de degradatie naar de Serie B niet voorkomen. In die Serie B kwam hij in zijn tweede seizoen veel minder aan de bak: bij de jaarwisseling stond zijn teller op zes competitiewedstrijden. Slechts één keer mocht hij dit seizoen de negentig minuten volmaken: op de tweede competitiespeeldag liet de inmiddels ontslagen Enzo Maresca hem tegen Benevento Calcio als linksback opdraven.

Busi zal na zijn transfer naar Reims niet moeten inboeten aan Belgische ploegmakkers, want net als bij Parma (Elias Cobbaut en Daan Dierckx) zal hij met Thomas Foket en Wout Faes twee landgenoten tegenkomen bij zijn nieuwe club. De Europacup I-finalist van 1956 is ook nog altijd de moederclub Thibault De Smet (dit seizoen uitgeleend aan Beerschot) en had in het verleden ook Erwin Vandendaele (1977-1978), David Pollet (2008) en Björn Engels (2018-2019) op de loonlijst staan.

Advertentie