Gert Van Walle trekt de deur bij KMSK Deinze definitief achter zich dicht. De 25-jarige linksbuiten, de dit seizoen nauwelijks aan spelen toekwam in de 1B Pro League, keert terug naar Knokke FC. De kustclub huurde Van Walle in het seizoen 2015/16 al eens van Deinze, maar heeft de vleugelspits nu op definitieve basis beet.

Het was toenmalig Deinze-trainer Yves Van Borm die de zeventienjarige Van Walle in 2013 zijn officiële debuut liet maken in het eerste elftal van Deinze. In het seizoen 2015/16 leende toenmalig tweedeklasser Deinze hem uit aan Knokke FC, de vierdeklasser waar Van Borm inmiddels trainer was geworden. Van Walle groeide vervolgens uit tot een vaste waarde bij Deinze, dat in 2020 naar Eerste klasse B promoveerde.

In 1B kwam Van Walle al minder aan spelen toe: vorig seizoen speelde hij 15 van de 28 competitiewedstrijden (waarvan acht als basisspeler), dit seizoen kreeg hij nog maar één basisplaats (op de zevende competitiespeeldag speelde hij 83 minuten tegen RWDM) en drie invalbeurten. Gisteren liet Deinze dan ook weten dat speler en club in onderling overleg afscheid nemen van elkaar. Niet veel later kondigde Knokke FC aan dat Van Walle opnieuw het shirt van stamnummer 101 aantrekt. Dat is de club waar, jawel, Yves Van Borm sinds 2019 weer de plak zwaait.

Advertentie