Union Sint-Gillis heeft met Koki Machida zijn eerste winterversterking beet. De 24-jarige centrale verdediger, die al een paar weken gelinkt werd aan de competitieleider, zette zijn handtekening onder een huurcontract van anderhalf jaar.

Machida maakte in 2016 zijn officiële debuut in het eerste elftal van Kashima Antlers, de club die Yuma Suzuki onlangs terughaalde naar Japan. Van januari 2020 tot april 2021 werkte hij bij de Japanse topclub onder trainer Antônio Carlos Zago, die als speler onder andere de Copa América (in 1999 met Brazilië) en Serie A (in 2001 met AS Roma) won en net als hij een centrale verdediger was. Door zijn transfer naar Union loopt Machida trouwens een samenwerking met ex-Anderlecht-trainer René Weiler mis, want de Zwitser tekende vorige maand een verbintenis bij de Japanse mederecordkampioen.

Machida zal in het Dudenpark meteen een vertrouwd gezicht tegenkomen. Met Kaoru Mitoma, die sinds afgelopen zomer gehuurd wordt van zusterclub Brighton & Hove Albion FC, nam Machida immers deel aan de Olympische Zomerspelen 2020 in eigen land. Mitoma en Machida stonden toen evenwel nooit samen op het veld: Machida kwam enkel in actie tijdens de laatste vijf minuten van het eerste groepsduel tegen Zuid-Afrika, terwijl Mitoma pas in het tweede groepsduel tegen Mexico zijn opwachting maakte. Japan werd uiteindelijk vierde.

Advertentie