AS Nancy keert terug naar zijn ex-club AS Nancy. De 61-jarige Cartier, die in november 2021 ontslagen werd bij derdeklasser Bastia-Borgo, in het Stade Marcel-Picot interimtrainer Benoît Pedretti op.

Voor Cartier wordt het een terugkeer naar het oude nest. De latere trainer van onder andere La Louvière, FC Brussels, RAEC Mons, AFC Tubize en KAS Eupen was van 1980 tot 1987 immers als speler actief bij de club. Hij speelde in die periode 178 wedstrijden in de Division 1, de huidige Ligue 1. Daarna speelde hij acht seizoenen voor FC Metz, waarmee hij in 1988 de Coupe de France won en waar hij uiteindelijk ook zijn trainerscarrière begon.

Tegenwoordig gaat het minder goed met AS Nancy. Les chardons, die in het seizoen 2016/17 voor het laatst in de Ligue 1 speelden, staat na negentien speeldagen laatste in de Ligue 2. De club, die vorig seizoen onder leiding stond van huidig Seraing-trainer Jean-Louis Garcia, telt negen punten minder dan nummer zeventien, Valenciennes FC.

Advertentie