Guillaume Gillet en Sporting Charleroi hebben in onderling overleg afscheid van elkaar genomen. De 37-jarige middenvelder kreeg dit seizoen nauwelijks twee basisplaatsen van trainer Will Still. Gillet kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Sporting Charleroi in de zomer van 2020 terug naar België na buitenlandse avonturen bij FC Nantes, Olympiakos Piraeus en RC Lens. Onder Karim Belhocine was hij vorig seizoen nog een vaste waarde bij de Zebra’s, maar de laatste maanden kreeg hij van trainer Will Still vaak slechts een handvol minuten speeltijd. Gillet schikte zich in die rol en ging zelfs op eigen initiatief weer beloftenwedstrijden spelen om zijn voetbalgeluk niet te verliezen, maar speler en club gaan nu in onderling overleg uit elkaar om mogelijke onderhandelingen met andere clubs te vergemakkelijken.

Andere clubs, dan denken we natuurlijk aan Club Luik. Gillet herhaalde eind november in La Capitale nog eens dat hij ooit beloofde om zijn carrière af te sluiten bij Club Luik, waar hij in het seizoen 2002/03 debuteerde in het eerste elftal. De 22-voudige Rode Duivel had nog een contract tot het einde van het seizoen bij Charleroi, maar dat vormt nu geen hindernis meer.

Advertentie