KV Oostende haalt Alessandro Albanese terug naar de Jupiler Pro League. De 21-jarige linksbuiten, die vorig jaar met Waasland-Beveren naar de 1B Pro League zakte, ondertekende een contrat tot 2025 in de Diaz Arena.

Waasland-Beveren haalde Albanese, die in 2014 de jeugdopleiding van Standard Luik had geruild voor die van FC Porto, terug naar België. De voormalige Belgische jeugdinternational nam bij zijn profdebuut meteen een goede start, want op de eerste drie speeldagen was hij telkens goed voor een assist (tegen KV Kortrijk, Standard Luik en Zulte Waregem). Albanese sloot het seizoen uiteindelijk af met zes assists in de Jupiler Pro League. Daartegenover stond wel slechts één doelpunt: eind november 2020 zorgde hij voor het eerste doelpunt in de 1-0-zege tegen… KV Oostende.

Na de degradatie naar Eerste klasse B kwam Albanese onder trainer Marc Schneider veel minder aan spelen toe: de Zwitser liet hem tijdens de heenronde slechts vier keer invallen en had enkel in de bekerwedstrijd tegen FCV Dender EH plaats in de basis voor hem. Voor speelminuten moet de voormalige jeugdspeler van onder andere TSG 1899 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt nu bij Alexander Blessin zijn.

Advertentie