Zulte Waregem heeft Dion Cools teruggehaald naar de Belgische competitie. De voormalige verdediger van onder andere OH Leuven en Club Brugge wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Deense eersteklasser FC Midtjylland.

Cools debuteerde vorig jaar als Maleisisch international, maar groeide op in België en droeg als jeugdinternational zelfs de Belgische kleuren. Na een goed debuutseizoen bij OH Leuven versierde hij in 2015 een transfer naar Club Brugge. Daar groeide hij na een tijdje uit tot een vaste waarde, met als hoogtepunt het kampioenenseizoen 2017/18, waarin hij 35 van de 40 competitiewedstrijden speelde. Uiteindelijk kelderden zijn aantal speelminuten, waarop Cools in januari 2020 naast FC Midtjylland verkaste.

In twee jaar tijd, waarvan anderhalf jaar onder huidig Antwerp-trainer Brian Priske, speelde Cools 53 officiële wedstrijden voor Midtjylland. Dit seizoen speelde hij 23 wedstrijden, al zaten daar soms korte invalbeurten tussen – zo kwam hij in de Europa League-groepsfase drie keer in actie, maar nooit langer dan een kwartier.

De 25-jarige Cools, die destijds bij Club Brugge nog samenspeelde met zowel Timmy Simons als Davy De fauw, heeft nog een contract tot 2023 in Denemarken. Zulte Waregem bedong geen aankoopoptie voor de viervoudige Maleisische international.

Advertentie