Over een opvallende transfer gesproken. Felipe Avenatti (27) maakt een einde aan zijn uitleenbeurt bij Union SG, waar hij tevreden moest zijn met korte invalbeurten, en gaat – ook op huurbasis – bij Beerschot voetballen. De carrière van de Uruguayaan zit al jaren in het slop, en nu ruilt de spits een mogelijke landstitel op zoek naar speelminuten in voor een eerder waarschijnlijke degradatie.

Een ander opvallend element is het feit dat Avenatti onder contract staat bij Standard. Zelfs indien we de Luikenaars niet als degradatieconcurrent van Beerschot bestempelen, is er nog het gegeven van de geannuleerde/uitgestelde onderlinge partij. Beide clubs staan loodrecht tegenover elkaar in dat dossier, want Beerschot doet er alles aan om die drie punten juridisch in de wacht te slepen, terwijl de Rouches de strijd willen beslechten op het terrein. De kans bestaat uiteraard dat men daarover gesproken heeft tijdens deze onderhandelingen.

Nog een (relatief) sappig detail: een jaar geleden leende Standard Avenatti een half seizoen uit aan … Royal Antwerp FC. Met 8 wedstrijden op de teller en één treffer kan de spits zich geen legende van Deurne-Noord noemen, dus men verwacht niet dat deze transfer erg gevoelig zal liggen in ’t stad.

Bij het doelpuntenarme Beerschot moet Avenatti voor een kwaliteitsinjectie zorgen in de aanvalslinie. Technisch manager Sander Van Praet verklaart de transfer als volgt: “Met zijn lengte, balvastheid en presence geeft hij ons extra aanvallende mogelijkheden. Hij kent bovendien onze competitie en is meteen inzetbaar.”

Advertentie