Geen Thibaut Courtois tussen de lijnen bij Real Madrid in de bekerwedstrijd tegen Alcoyano, wel was er plaats voor die andere Rode Duivel Eden Hazard. Onze landgenoot hielp de Koninklijke met een assist mee aan een moeizame 1-3-overwinning en een bijhorende plek in de volgende ronde.

Dat Alcoyano een geduchte tegenstander zou worden, wisten ze bij Real als geen ander. De derdeklasser knikkerde de Madrilenen vorig jaar namelijk al een keer vroegtijdig uit het Spaanse bekertoernooi.

Los Blancos waren dus gewaarschuwd, maar begonnen aanvankelijk gezapig aan de partij. Alcoyano hield in een verwaarloosbare eerste helft goed stand tegen Hazard en Co, maar zag de bezoekers vlak voor de pauze op voorsprong klimmen via Éder Militão. De laagvlieger uit Alicante was niet onder de indruk en kwam halverwege de tweede helft terug op gelijke hoogte. Dani Vega scoorde de 1-1 voor de thuisploeg.

Net als vorig seizoen hoopten ze bij Alcoyano op meer, maar met het slotkwartier in zicht duwde de leider in La Liga het gaspedaal nog even in. Op aangeven van Hazard scoorde Asensio de 1-2. Twee minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld door een eigen doelpunt van doelman José Juan. Hazard – die voor de rest geen wereldpartij speelde – werd na de geruststellende 1-3 naar de kant gehaald. Hij mag zich met zijn team opmaken voor de 1/8ste finales

FC Barcelona boog eerder op de avond een 1-0-achterstand tegen derdeklasser Linares Deportivo om in een 1-2-overwinning. Ook Valencia, Real Mallorca, Real Sociedad, Real Betis Sevilla en Rayo Vallecano plaatsten zich voor de volgende ronde. Celta de Vigo werd verrassend uitgeschakeld door derdeklasser Atlético Baleares, Espanyol verzekerde zich gisteren al van een plek in de 1/8ste finales. Donderdag worden de overige bekerwedstrijden afgewerkt.

Advertentie